High key képek

Idén télen még nem nagyon volt hó, de ettől függetlenül nagyon megtetszettek mostanság a fehér hatású, high key fényképek. Ennek a technikának az egyik alapja, hogy a fénykép nagy része, a témát leszámítva fehér. Ez ad a fényképnek egy egyszerűséget és letisztultságot.






A  Körös-toroki üdülő területen minden évben telelnek erdei fülesbaglyok. Idén kifejezetten nagy számban és relatíve egymáshoz közel volt az összes. Ezeknek a fényképeknek a hátteréül főképp fehér felhő szolgál, ami enyhén túlvezérelve teljesen fehér színt ad vissza.





Egy héjakút mácsonya lefagyva, egy Felgyő melletti úton.



Mikor januárban több napon keresztül köd ült az ország nagy részén, iskola után előszerettel jártam ki biciklivel a Tiszára és Holt-tiszára fotózni.  Elképesztő volt a táj a több 10 cm-es dér formákkal a fákon, bokrokon és úgy nagyjából mindenen. A Tisza árterében folyamatos reccsenések, ahogyan az ágak leszakadtak a dér súlya alatt. A parta leérve a folyón kormorának, récék és sirályok fogadtak. A sirályak egészen különös hangot hallattak. Egy jó fél órás egyhelyben tartózkodás után a túlparton egy róka is megjelent. Körülöttem minden fehér és enyhe kék színben pompázott.





 Egyik hétvégén Bokros-pusztát vettük irányba, az oda vezető út felett belógott egy ág. Kiszúrtuk, hogy rajta ül egy kuvik. Készült is róla pár fénykép, majd tovább mentünk Bokros-pusztára ás Tiszaalpárra. Mindkét helyen készítettem igen sok fényképet...








Egy késő délután kimentünk Bugacra. A Pásztormúzeum mellett volt egy  ostorfa, aminek a termésével a fenyőrigó télen előszeretettel táplálkozik. Viszonylag közelre sikerült kerülnöm hozzá, így elkészült ez a kép!


Dunavecse mellé minden évbe elmegyünk hóvirágot fotózni és így tettünk idén is. Kihasználva a síszünetet el is mentünk. Egy 100mm-es makró obival fotóztam. Készítettem sok képet, amikor jött az ötlet, hogy mi lenne ha a virág mögé betenném a nagyteljesítményű zseblámpát...ebből az ötletből lett ez a kép!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések