Két nap Gemencen

2018. augusztus 31.-én (pénteken) elmentünk Gemencre. Kedves fotós ismerősünk ajánlotta fel, hogy elmehetnénk vele fotózni Gemencre. Augusztus végére mindez meg is valósult, délután kettőkor értünk oda az ismerősünk barátjához aki bevitt minket a gemenci rengetegbe. Az erdő széléig a mi autónkkal mentünk, de ott leraktuk az autónkat és az ő kocsijával mentünk tovább az erdőbe. Kb. 2 km-t mentünk az erdőben amikor leparkoltunk, kb. 200 méter séta után odaértünk egy Duna ághoz, lementünk a szélére mentünk ott is 50 métert majd felállítottuk a lessátrat. Ezután feszült várakozás következett, hogy mikor jön valami. Fél óra várakozás után a hátunk mögött valami óriási csörtetéssel közelített felénk, majd hirtelen abbamaradt. Óvatosan hátranéztünk, egy óriási gímszarvas bika állt a sátrunk mögött. Szaglászott, figyelt, fülelt, és hirtelen elfutott, de 3 perc múlva hirtelen azt vettem észre, hogy a vízben áll.
Ezután hosszas várakozás következett, 4 órán át, szürke gémek voltak a  fotó-videó alanyaink.
18:30 fele egy gímszarvas rudlit láttunk meg ahogy éppen kelnek át a vízen.
Mire ez a csapat eltűnt az erdőben addigra a szemben lévő torkolatban feltűnt egy bika. Átment a torkolat másik oldalára(hozzánk közelebbi oldalra) és elkezdett "kaszálni" az agancsával, majd egy pár perc múlva le is feküdt. Kb.10 perc "előadás" után el is ment.


10 perc múlva jött még egy bika, de ahhoz már nem volt elég fény, hogy fotózni tudjam.
Itt volt az ideje, hogy vissza menjünk...

Másnap 03:45-kor keltünk. 04:15-kor találkoztunk a parkolóba "idegenvezetőnkkel". Ugyanoda állítottuk fel a sátrat ahova előző nap.

Rengeteg várakozás után, csak egy bika tűnt fel a távolba, az is csak átment a vízen. És ment is tovább.
A két napról az alábbi videót sikerült össze vágnom:
https://www.youtube.com/watch?v=b8PiiuJY9Xs

Óriási élmény volt!
Köszönöm mindenkinek aki hozzájárult ehhez!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések