Partimadarak és orchideák


2019. április 20-án meglátogattuk az általunk jól ismert agárkosboros, pókbangós helyet. A nagy aszály miatt nem számítottunk túl nagy egyedszámra. Agárkosborból volt bőven, de abból se annyi, mint az előző években. Pókbangó igen kicsiny számban volt jelen, pedig tavaly több helyen is találtunk.

Pókbangó (Ophrys sphegodes)

Pókbangó (Ophrys sphegodes)


Agárkosbor (Anacamptis morio)


Hazafelé megnéztünk egy nagy szikes tavat, hogy mennyi madár van... Volt bőven, mivel az összes belvíz, szikes tó ki van száradva, ezért a madarak a nagyobb tavakon koncentrálódnak. Eldöntöttük, hogy másnap kora reggel kimegyünk, és kifekszünk a tó partjára.

21-én reggel 3-kor keltünk, egy órás út, és már ott is voltunk. Polifómokra feküdtünk+egy sátorlap, magunkra pedig egy álcahálót tettünk. Kb. 5 perc nyugton lét után már ott is volt az orrunk előtt egy réti cankó. Ezután jött még egy gólyatöcs is és egy gulipán, de ekkor még nem volt elég fény.
Feljött a nap, ekkorra már volt előttünk billegető cankó, réti cankó, pajzsos cankó, kis lile, gólyatöcs, gulipán és fattyúszerkő.

Gólyatöcs (Himantopus himantopus)

Fattyúszerkő (Chlidonias hybridus)

Gólyatöcs (Himantopus himantopus)



Kis lile (Charadrius dubius)



Pajzsos cankó (Calidris pugnax)



Gulipán (Recurvirostra avosetta)


Gulipán (Recurvirostra avosetta)


Réti cankó (Tringa glareola)

Gólyatöcs (Himantopus himantopus)

Réti cankó (Tringa glareola) és
gólyatöcs (Himantopus himantopus)


Billegetőcankó (Actitis hypoleucos)



Két polifóm+sátorlap+álcaháló+babzsák
Rengeteg képet készítettem, szerintem lett közte jó is! Gulipánok mellettünk járták násztáncukat, és a fattyúszerkők is előttünk nászoltak... Nagyon jó volt!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések